Religious Technology Center Religious Technology Center
Innehavare av varumärkena Dianetik & Scientologi
Inledning
Religionen Scientologi
Garanten för Scientologins framtid
David Miscavige Ordförande
Skicka en rapport till RTC
Angelägenheter av vikt för RTC
Kontakta

Under hela sin karriär har David Miscavige oförtröttligt arbetat för att expandera och skydda Scientologi-religionen. Under tidigt 80-tal genomförde han en omorganisering av kyrkans korporations- och ledningsstruktur, vilket inledde en ny era för religionen och år av vidmakthållen tillväxt och stabilitet. Under 1993 avslutade David Miscavige det 40 år långa kriget mellan Scientologin och det amerikanska skatteverket IRS (Internal Revenue Service). På liknande sätt har han personligen och mycket effektivt tagit del i att skapa fred och avsluta gamla stridigheter i domstolar och gentemot olika statliga myndigheter, både i USA och på andra håll i världen.

Med David Miscavige som Scientologi-religionens globala ecklesiastiske ledare, en roll han axlat under nästan 20 år, har Kyrkan upplevt en oerhörd expansion av religionen som en världsomspännande rörelse – vilket avspeglat sig i mer än 11 000 kyrkor, missioner och centrer i 165 länder – i hög grad tack vare hans oförtröttliga engagemang i att upprätthålla renheten och integriteten i L. Ron Hubbards arv.

Och trots att han inte är någon officiell talesman för Scientologin så omnämns David Miscavige ofta i medier i samband med Scientologi. Han framträdde 1992 i Ted Koppels pratshow Nightline, där han gav en 90-minuter lång intervju som senare belönades med Emmy-utmärkelsen. Ett år senare inbjöds David Miscavige tillsammans med flera utvalda ledare av Förenta staternas president till att delta i en konferens om religionsfrihet i Vita husets ”Rose garden”. Under de senaste tre årtiondena har han talat till hundratusentals scientologer och icke-scientologer vid Scientologi-högtider och -evenemang. Han vision och engagemang i att främja Scientologins mål har resulterat i att fler människor har börjat gå uppför Bron till total frihet än någonsin tidigare i Kyrkans historia.

David Miscavige har varit den drivande kraften bakom det världsomspännande programmet att expandera alla Scientologi-kyrkor för att bättre kunna betjäna sina samhällen – inte så att de bara blir öar av förnuft och platser där hjälp erbjuds och alla är välkomna, utan även så att de tjänar som centrala emaneringspunkter för Kyrkans många samhällsförbättringsprogram vilka syftar till att utplåna de förödande plågorisen analfabetism, omoral, drogmissbruk och intolerans.

Av denna anledning gick David Miscavige personligen i spetsen för skapandet och öppnandet av många av dessa nya Kyrkor: