Religious Technology Center Religious Technology Center
Innehavare av varumärkena Dianetik & Scientologi
Inledning
Religionen Scientologi
Garanten för Scientologins framtid
David Miscavige Ordförande
Skicka en rapport till RTC
Angelägenheter av vikt för RTC
Kontakta

DAVID MISCAVIGE: Det är verkligen ett nöje för mig att tillsammans med er inviga den nya Scientologi-kyrkan i New York. För denna dags betydelse överträffar definitivt vida vad som finns framför er.

Och det säger verkligen något, eftersom denna byggnad är helt sensationell. Den representerar nämligen New York-scientologernas tioåriga drömmar.

Men medan enbart det var en anledning till att fira, sträcker sig betydelsen av denna nya kyrka – er nya kyrka – långt bortom denna byggnad, eller denna stad. I det avseendet utgör denna dag ett avgörande steg i vårt globala korståg för att snabbt få ut vår hjälp i världsomfattning – när betydelsen av dagens händelse nu sprider sig över hela Scientologi-världen. Därför är jag hedrad över att vara här i dag. För som ni snart kommer att få höra, har vi det gångna året öppnat nya kyrkor som denna i varje del av världen. Och inom en nära framtid blir det ännu fler. Men oavsett hur många, är denna speciell. Och på frågan varför, är svaren många.

Som ett första skäl – och som ni just har hört – fanns det inte någon mer ”speciell plats” i vår grundares hjärta än denna stad. Men det säger inte allt. För det finns trots allt en anledning till att Ron kallade New York för ”hem”.

När man betänker att New York är navet till allting, från amerikansk förlagsverksamhet och mode, till nationens finansiella huvudstad och epicenter för globala trender, för att inte tala om det internationella centret för underhållning och media, och allt detta förutom att den har den mest mångfaldiga kulturen på jorden, vilket skapar trenderna för varje generation och spektrum av livet – ja, vad mer behöver sägas? New York är den mest fantastiska staden på jorden.