Religious Technology Center Religious Technology Center
Innehavare av varumärkena Dianetik & Scientologi
Inledning
Religionen Scientologi
Garanten för Scientologins framtid
David Miscavige Ordförande
Skicka en rapport till RTC
Angelägenheter av vikt för RTC
Kontakta

Vad jag menar är nämligen detta: För allting jag talat om – och de förbluffande framsteg vi gjort de senaste tre åren – rehabilitering av drogmissbrukare, undervisning, moraliska värden, mänskliga rättigheter och en global styrka av frivilliga – ja, mina vänner, det sprider sig som en gräsbrand. Och ni är inte bara en del av den gräsbranden – det var ni som satte igång det hela.

Därför är det bara rätt att ni, i gengäld, får vad ni skapade – och varför denna kyrka, som möjliggjorts genom donationer från varje medlem i det Internationella scientologförbundet – från 156 länder – för evigt kommer att kommas ihåg av miljoner som deras sätt att säga: ”Tack, New York.”

Så nu är det dags att gå framåt. För scientologer i New York, här är platsen där ni kan uppnå er personliga seger över det reaktiva sinnet, och den andliga frihet som detta innebär. Och under de kommande månaderna kommer ni att höra att denna anläggning har etablerats, inte bara för era egna framsteg ”idag” – utan för ännu större program, som på ett dramatiskt sätt kommer att accelerera clearing på det globala planet. Men ännu mer än så representerar denna kyrka det arbete och den hjälp som var och en av oss måste fortsätta att ge, så att vi uppnår våra mål till fullo. För här är den ideala kyrkoorganisation, från vilken vi skall föra ut alla våra program – all vår teknologi – bokstavligen överallt.

Så ja, detta är bara början. Och det är därför jag säger att det är idag som det verkliga arbetet börjar.

Detta är mer än bara ett hem för er, New Yorks scientologer. Det är även ett hem för samhället i stort – där alla godhjärtade män och kvinnor är välkomna. Det är dem vi är här för att hängivet hjälpa – var och en av dem. Och genom att visa i handling övertygelsen i vår trosuppfattning, kommer det inte att finnas några gränser i framtiden.

För detta är New York, och att hjälpa henne är detsamma som att hjälpa världen.

Så om ondska, smärta, förvirring och orättvisa är en grundläggande verklighet i dagens tillvaro, låt oss alla visa med ännu starkare övertygelse att DET GÅR ATT GÖRA NÅGOT ÅT DET. För vi tror på människan. Vi vet att det finns hopp. Och på grund av att vi kan hjälpa, kommer vi genom att arbeta tillsammans att förändra saker och ting.

Tack så mycket.


Den fullständiga audiovisuella presentationen av hela detta tal kan ses i Scientologi-kyrkan närmast dig.